Νέα Τάξη Πραγμάτων

Πρωτεύουσα των Illuminati, μια πόλη σχεδόν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Κάποιοι ήξεραν την ύπαρξή της αλλά δεν γνώριζαν την σημασία της και άλλοι, απλά ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν για να μην ταράξουν τα νερά πριν την ώρα τους.

Σε αυτή την πόλη λοιπόν συναντώνται οι ισχυροί του πλανήτη, ιερείς, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί καταπατώντας τους όρκους που έχουν κάνει για να αποκτήσουν τα αξιώματά τους και προδίδοντας τις θρησκείες και τα εθνικά συμφέροντά τους για την επιβολή της παγκοσμιοποιήσεως και της πανθρησκείας εν ονόματι του κέρδους και της επιβολής εξουσίας σε ολόκληρη την υφήλιο.

Sinister Sites - Αστάνα, Khazakhstan

Αστάνα είναι η πρώτη πρωτεύουσα που χτίστηκε τον 21ο αιώνα και εκδηλώνει τέλεια το ποιος είναι επικεφαλής του κόσμου. Είναι πραγματικά το όραμα ενός μόνο ανθρώπου;;;

Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο πρόεδρος του Καζακστάν (ναι χώρας του Borat, το ξέρω). Υποστηρίζεται από δισεκατομμύρια πετροδολάρια, η πόλη χτίζεται από το μηδέν σε μια απομακρυσμένη και έρημη περιοχή της Ασίας μέσα στις στέπες.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: ένα φουτουριστικό κεφάλαιο αποκρυφισμού, αγκαλιάζοντας τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, και εορτάζοντας την πιο αρχαία θρησκεία που είναι γνωστή για τον άνθρωπο: Την λατρεία του ήλιου.

Η πόλη εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο, αλλά κάποιο κτίρια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Συνοψίζοντας το απόκρυφο όραμα του Nazarbayev.

Η Πυραμίδα της Ειρήνης

Συνελήφθη από τον πιο παραγωγικό αρχιτέκτονα της Βρετανίας, τον «Λόρδο» Νόρμαν Φόρστερ, αυτή ή γιγάντια πυραμίδα είναι μια περίεργη παρουσία στη μέση των ασιατικών Στέπων. Το κτίριο είναι αφιερωμένο στην «αποκήρυξη της βίας» και «να φέρει σε επαφή τις θρησκείες του κόσμου».

Ο Νόρμαν Φόστερ δήλωσε ότι το κτίριο δεν έχει αναγνωρίσιμα θρησκευτικά σύμβολα.

 Στην πραγματικότητα, η πυραμίδα είναι ένας ναός για την μόνη αληθινή θρησκεία του αποκρυφιστή του:

Πρόκειται για μια αναγέννηση της ηλιακής λατρείας του Ρα !!!

«Οι μυημένοι δέχτηκαν τη μορφή πυραμίδων ως ιδανικό σύμβολο του μυστικού δόγματος και εκείνων των οργάνων που καθιερώθηκαν και για τη διάδοσή του».

Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages

Η Manly P. Hall αναφέρει ότι, η πυραμίδα είναι το απόλυτο σύμβολο που αντιπροσωπεύει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών.

Θαυμάσια στην απλότητά της, θεία στις αναλογίες της, ενσωματώνει τη θεία γνώση που είναι κυριότητα πεφωτισμένων ενώ επιβάλλουν σύγχυση των μαζών.

Η σημερινή ελίτ, που ξεκίνησε με τον αποκρυφισμό, είναι οι κλεπταποδόχοι αυτής της αρχαίας σοφίας και χρησιμοποιούν την πυραμίδα ως σύμβολο της εξουσίας στο σύγχρονο κόσμο (βλέπε κάψιμο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας όπου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα κειμήλια δίδοντας ελευθερία στη γνώση. Πιστεύετε ότι πραγματικά μπορεί να τα κάψανε; Δεν νομίζουμε).

Η Φωτισμένη κορυφή που λείπει αντιπροσωπεύει τη θεία αρχή που υπάρχουν στο σύμπαν, καθώς και σε κάθε άνθρωπο.

Μια άλλη συμβολική έννοια που αποδίδεται σ αυτό είναι η ατελής φύση της νέας παγκόσμιας τάξης. Λέγεται ότι το κεφάλι της μεγάλης πυραμίδας θα επανεγκατασταθεί όταν αυτό το παλαιό χρονικά πρόγραμμα θα γίνει πραγματικότητα.

Εμείς θα προσθέταμε πως συμβολίζει και υπενθυμίζει την ίδια την Ελίτ των πεφωτισμένων (Illuminati) που εξουσιάζουν τον κόσμο. Καθώς και τον παν επόπτη οφθαλμό που τρομοκρατεί τις μάζες των πιστών καθώς παρακολουθεί τα πάντα!!

Η Υπόγεια Όπερα

Κατά την είσοδο της πυραμίδας στο επίπεδο του εδάφους, το εσωτερικό είναι σκοτεινό και σπηλαιώδεις. Το υπόγειο φιλοξενεί την όπερα, όπου οι ανυποψίαστες μάζες πηγαίνουν να ψυχαγωγηθούν.

Παρά το σκοτάδι, μια τεράστια εικόνα του ήλιου καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο του χώρου.

Δεξιά στην κορυφή της όπερας είναι το κεντρικό σημείο της πυραμίδας. Λειτουργεί ως αίθουσα συνεδριάσεων για συνέδρια επανένωσης των θρησκευτικών ηγετών του κόσμου.

Πάρτε ένα λεπτό και να απολαύσετε τον συμβολισμό εδώ. Έχετε θρησκευτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο να κάθονται γύρω από ένα τεράστιο ήλιο, συζητώντας το πώς να συμβιβάσουν τις διαφορές τους για την Νέα Εποχή που έρχεται.

Ο συμβολισμός είναι κραυγαλέος: Με το αρχαίο όνομα «Aten ή Aton», δηλαδή «ο ηλιακός δίσκος, από τον οποίο γεννάται το φως της ημέρας», εννοείται η εκείνη η θεότητα της αιγυπτιακής μυθολογίας που προέκυψε από την αντίδραση του φαραώ Ακενατόν προς την αυξανόμενη ισχύ του ιερατείου του Άμονα.

Πρόκειται για μια αναγέννηση της ηλιακής λατρείας του Ρα.

Αυτός ο χώρος είναι πολύ πιο φωτεινός από την όπερα, και αντιπροσωπεύει την πρόοδο προς τη φώτιση. Η εικόνα του ήλιου στη μέση της στρογγυλής τραπέζης είναι ακριβώς πάνω από τον ήλιο στην όπερα.

Έτσι, ενώ ο γενικός πληθυσμός να ψυχαγωγηθούν στο σκοτάδι του υλικού κόσμου, το πεφωτισμένο σύστημα, κάθεται ακριβώς επάνω τους, στο φώς και  σχεδιάζουν το πώς θα φτάσουν στην θείωση.

Η στρογγυλή τράπεζα ίσως έχει τις ρίζες της στους Ιππότες Ναίτες της στρογγυλής τραπέζης όπου οι ακτίνες σχηματίζονταν με τα σπαθιά τους.

Αν διαβάσετε άλλα άρθρα σχετικά που έχουμε αναρτήσει, ίσως να είστε ενήμεροι για τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ένας από αυτούς είναι η αντικατάσταση όλων των θρησκειών από μια νεο-ειδωλολατρία. Για αυτό τον σκοπό γίνονται οι συνεδριάσεις αυτές.

Η πόλη της Αστάνα είναι πραγματικά μια πόλη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η κορυφή

Η κορυφή είναι κυριολεκτικά θεϊκή. Είναι στρογγυλή, και λούζεται στο λαμπρό φως του ήλιου. Οι εικόνες των άσπρων περιστεριών που ενσωματώνονται στα παράθυρα, αντιπροσωπεύουν την ειρήνη, η οποία θα οδηγήσει στη ενοποίηση των παγκόσμιων κυβερνήσεων και των θρησκειών στη νέα παγκόσμια τάξη.

Εξετάστε το ανώτατο όριο της κορυφής:  

Η ηλιακή θεότητα λάμπει επάνω φωτισμένη. Όμορφη.

Τα τμήματα της πυραμίδας (το χαμηλότερο σκοτεινό σπίτι όπερων, το μέσο δωμάτιο διασκέψεων και η ευσεβής κορυφή) ενσωματώνουν (παραποιημένο) το πυθαγορικό όραμα του κόσμου.

Οι διδασκαλίες του Πυθαγόρα μελετώνται λεπτομερώς στις σημερινές απόκρυφες κοινωνίες και κλάπηκαν κομμάτια για να συνθέσουν την δική τους κοσμοθεωρία έκτρωμα.

(Εδώ γίνεται μια αναφορά στην κοσμοθεωρία του Πυθαγόρα: Ο Πυθαγόρας διαίρεσε τον κόσμο σε τρία μέρη, τα οποία κάλεσε τον ανώτατο κόσμο, τον ανώτερο κόσμο, και κατώτερο κόσμο. Ο υψηλότερος, ή ανώτατος κόσμος, ήταν μια λεπτή, interpenetrative πνευματική ουσία που εισχωρεί σε όλα τα πράγματα και επομένως το πραγματικό επίπεδο του Ανωτάτου Θεού, η Θεότητα είναι από κάθε άποψη πανταχού παρών, παντοδύναμος, παντογνώστης.

Ο ανώτερος κόσμος ήταν το σπίτι των Αθανάτων. Ήταν επίσης ο τόπος κατοικίας των αρχετύπων, Φύσεις που με κανέναν τρόπο δεν μετείχαν στον υλικό κόσμο, αλλά, η σκιά τους πετά πάνω από τον κατώτατο κόσμο. Ήταν διακριτές μόνο μέσα από τη σκιά τους.

Το τρίτο, ή Κατώτερο κόσμο, ήταν το σπίτι αυτών των πλασμάτων, που μετείχαν στην ουσία ή στο υλικό. Ενεπλάκησαν με την εργασία και την υλική υπόσταση).

Τα τρία τμήματα της πυραμίδας 

Με άλλα λόγια, αυτή η πυραμίδα, πολύ περισσότερο από ό, τι είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, είναι μια αναπαράσταση της φιλοσοφίας των μυημένων.

Bayterek

Επίσης, σχεδιάστηκε από το διακεκριμένο βρετανό αρχιτέκτονα Sir Norman Foster, το μνημείο έχει ως στόχο να ενσαρκώσει ένα παραμύθι για ένα μυθικό δέντρο της ζωής (θυμάστε το AVATAR ;;;) και ένα μαγικό πουλί της ευτυχίας. Το πουλί, που ονομάζεται Samruk, που είχε την φωλιά του στην σχισμή ανάμεσα σε δύο κλαδιά ενός δέντρου λεύκας. Το αυγό -η χρυσή σφαίρα στην κορυφή του μνημείου- αντιπροσωπεύει, για άλλη μια φορά, τον Ήλιο, τη Θεότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτό το «δέντρο της ζωής», αποτελεί το κανάλι μέσω του οποίου τα πνεύματα  αφήνουν τον υλικό κόσμο και να ενταχθούν το θεϊκό κόσμο. Αυτή η έννοια είναι ένα επαναλαμβανόμενο στις περισσότερες (αν όχι όλες) τις απόκρυφες κοινωνίες.

Στο εσωτερικό της Χρυσής Σφαίρας

Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στην κορυφή του πύργου και να πάρετε μια υπέροχη θέα της πόλης Nazarbayev. Υπάρχουν επίσης κάποια περίεργα στοιχεία για να εξετάσουμε.

Μέσα στην σφαίρα θα βρούμε αυτό το αινιγματικό «πράγμα». Είναι ένα χρυσό τρίγωνο με παλαμικό αποτύπωμα του ίδιου του πρόεδρου Ναζαρμπάγιεφ πάνω σε αυτό. Γιατί;  Ειλικρινά δεν ξέρω.

Το χέρι του Θεού που μέσω της πυραμίδας των Illuminati καθοδηγεί τον κόσμο;;;

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μοιάζει με κάτι από την ταινία «Ολική Επαναφορά» του 1990. Δείτε τους συμβολισμούς που τότε είχαμε μεσάνυχτα για να δούμε…

Bata Composition

Πρόκειται για ένα κόσμο που υπογράφεται από τους εκπροσώπους από δεκαεπτά θρησκευτικά δόγματα. Ναι, και πάλι, μιλώντας για τη συνένωση όλων των θρησκειών σε ένα για το NWO και όλα αυτά.

Λέτε να υπάρχει και η υπογραφή του δικού μας αρχιεπισκόπου εκεί;;;

Δεν ξέρουμε αν υπέγραψε όμως συμμετείχε στις άλλες συνεδριάσεις και έναν χαιρετισμό για το συνέδριο τον έστειλε!!!

Bartholomew I, Patriarch of Constantinople Orthodox Church

«Let the high ideals for the sake of which we have worked in concord and love these days, become the strong reality in the name of world peace and happiness of peoples. Praying to God inspired».

Τεκτονικές Πυλώνες

Δύο πυλώνες και ανάμεσα πιο μακριά η πυραμίδα.

Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μπορεί να έχει Τεκτονικό συμβολισμό εκεί;

Ναι, οι δίδυμοι χρυσοί πυλώνες αντιπροσωπεύουν τους δύο πυλώνες της τοιχοποιίας που ονομάζεται Βοόζ και Ιαχειν.

Εδώ μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Ναζαρμπάγιεφ είναι ένας «Ελευθεροτέκτονας».

Το προεδρικό Μέγαρο

Τοποθετημένο σε μια επιβλητική θέση στην πόλη, το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής σε ένα τελετουργικό που ξεκινά με τον πύργο Bayterek. Ένας μεγάλος χοντρός θόλος βρίσκεται στην κορυφή του παλατιού, που αντιπροσωπεύει το γυναικείο αρχή, σε αντίθεση με το φαλλικό πύργο Bayterek – την αρσενική αρχή. Αυτή η διάταξη είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις σημαντικές πόλεις, όπως στην Washington DC και το Παρίσι.

ΜΕΓΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 30-31 ΜΑΙΟΥ !!!

KAZAKHSTAN-RELIGIONS-CONGRESS Kazakh President Nursultan Nazarbayev (C) and the participants of the II Congress of Leaders of World and Traditional religions pose for a family picture in Astana, 12 September 2006. A three-day forum on religious freedom and tolerance brings together more than 40 national delegations and as many international spiritual leaders in the capital of Kazakhstan.

IV Συνέδριο των ηγετών του κόσμου και Παραδοσιακά Θρησκεύματα θα πραγματοποιηθεί στις 30 με 31 Μαΐου, 2012.

Το θέμα «Ειρήνη και συμφωνία ως επιλογή της ανθρωπότητας» επιλέχθηκε ως το κύριο θέμα της IV Συνέδριο των ηγετών του κόσμου και Παραδοσιακά Θρησκεύματα.

Προσωπικές προσκλήσεις του επικεφαλής της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της RK, επικεφαλής της Γραμματείας του Συνεδρίου των ηγετών του κόσμου και παραδοσιακές θρησκείες Kairat Mami για τον Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ της Ιερουσαλήμ, Σεφαρδιτών αρχιραββίνος Shlomo Amar και Ασκενάζι αρχιραββίνος Yona Metzger να συμμετάσχουν σε το έργο του Κογκρέσου IV, των θρησκευτικών ηγετών στάλθηκαν από τον ομιλητή της Γερουσίας Alexander Sudyin.

Το καλύτερο στο τέλος!!! Δεν το γνωρίζαμε αλλά προέκυψε μέσα από την έρευνα για την πόλη Αstana.

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα θα γίνουν»

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο «Παλάτι της Ανεξαρτησίας», στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, οι διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αναμένεται να εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το Αφγανιστάν ως την τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. H Ελλάδα εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010

Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Καζακστάν, τη χώρα που μας φιλοξενεί, και τον Πρόεδρό της, κ. Ναζαρμπάγιεφ, για τη θερμή του υποδοχή στην πρώτη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κεντρική Ασία.

Αυτή η Διάσκεψη Κορυφής, η πρώτη σε ένδεκα χρόνια, αποτελεί για μας ευκαιρία και πρόκληση. Είναι ευκαιρία να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στην περιφερειακή ασφάλεια, αναβαθμίζοντας αυτό το μοναδικό Οργανισμό. Είναι όμως και πρόκληση, επειδή πρέπει να ξεχάσουμε απαρχαιωμένες έννοιες περί ασφάλειας, που ανήκουν σε άλλες εποχές.

Γνωρίζουμε όλοι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας: οργανωμένο έγκλημα, διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων, διεθνής τρομοκρατία, πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών, πρόσβαση σε καθαρό νερό και προσιτή ενέργεια, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικές ανισότητες, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο – όλα αυτά αποτελούν νέες πτυχές της πολιτικής ασφάλειας του 21ου αιώνα, που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη.

Αυτή η περίοδος διαφέρει από προηγούμενες, επειδή υπάρχουν κοινά προβλήματα, τα οποία πρέπει και μπορούν να μας ενώσουν σε μια κοινή αντιμετώπιση, αλλά απέχουμε ακόμα πολύ από το σημείο όπου η κοινή μας δράση είναι αποτελεσματική.

Γι’ αυτό το λόγο, Οργανισμοί όπως ο ΟΑΣΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι κανένα κράτος-έθνος δεν είναι  πλέον ικανό να αντιμετωπίσει από μόνο του προβλήματα τόσο μεγάλης εμβέλειας. Η περιφερειακή και παγκόσμια χρηστή διακυβέρνηση είναι ουσιαστική για την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι βλέπουμε συγχρόνως αναζωπύρωση  του εθνικισμού. Κυριευμένοι από ανασφάλεια σε τόσα μέτωπα, οι άνθρωποι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα, αντί για κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Γι’ αυτό, χαιρετίζω την πρότασή σας κύριε Πρόεδρε, για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου.

Αυτή η καταφυγή στον εθνικισμό είναι εν μέρει συνέπεια των ανισορροπιών του παγκόσμιου συστήματός μας, αλλά και μιας παγκόσμιας οικονομίας, η οποία καθοδηγείται όλο και περισσότερο από ιδιοτελείς παράγοντες στις αγορές κι όχι από αλληλεγγύη και συνεργασία. Μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, που έχει την ικανότητα να δημιουργεί εντυπωσιακά κέρδη. Παρότι βλέπουμε αυτά τα κέρδη, όμως, βλέπουμε συγχρόνως και τις αυξανόμενες ανισότητες ανάμεσα στα κράτη.

Μια χρηματοπιστωτική κρίση, όπου τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι δαπάνες κοινωνικοποιούνται, είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στην πολιτική και κοινωνική αστάθεια. Πιστεύω ότι η ανισότητα είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή παγκόσμια χρηματοπιστωτική αστάθεια.

Στην προκειμένη περίπτωση, συμφωνώ και πάλι με την πρότασή σας, Πρόεδρε Ναζαρμπάγιεφ, να περιληφθεί το θέμα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ατζέντα του ΟΑΣΕ.

Ο ΟΑΣΕ συνέβαλε ουσιαστικά στην οικοδόμηση της ασφάλειας στην Ευρώπη, από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Σήμερα, όμως, ο κόσμος έχει αλλάξει. Χρειαζόμαστε λιγότερη μονομέρεια, αποτελεσματικότερη πολυμέρεια, λιγότερη πόλωση, ισχυρότερες συμπράξεις, λιγότερο εθνικισμό, περισσότερο διεθνισμό. Γι’ αυτό είναι και τόσο σημαντική η έννοια μιας νέας κοινότητας ασφάλειας για τον ΟΑΣΕ.

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, ξεκινήσαμε τη Διαδικασία της Κέρκυρας. Είχε ως έμπνευση και έναυσμα την πρωτοβουλία του Προέδρου Μεντβέντεφ για μια νέα συνθήκη ασφάλειας στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία μας είχε ως αντικείμενο να δημιουργήσει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλους τους εταίρους. Σκοπός μας ήταν να αποκτήσουμε και πάλι το συναίσθημα ότι έχουμε ένα κοινό σκοπό και ότι μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις διασυνοριακές απειλές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα και πάλι να χαιρετίσω το νέο πνεύμα στενής συνεργασίας ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία.

Μέσα από τις διαβουλεύσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι  τώρα στον ΟΑΣΕ – παρόλο που δεν κατέληξαν ακόμα στο συμπέρασμα ότι μας χρειάζεται μια συνθήκη νομικά δεσμευτική – την τελευταία διετία, προχωρήσαμε πολύ ως προς την επισήμανση των προβλημάτων, την καλύτερη μεταξύ μας κατανόηση, την εξομάλυνση των διαφορών μας και την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων. Ελπίζω ότι, τελικά, αυτή η διαδικασία θα χαράξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας ασφάλειας.

Φέτος, γιορτάζουμε την 65η επέτειο από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά οι περιφερειακές εντάσεις εξακολουθούν να σοβούν σε διάφορα σημεία της ηπείρου, υπονομεύοντας την ασφάλεια όλης της Ευρώπης.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο έλεγχος των εξοπλισμών και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι σημαντικότερα από ποτέ. Μειώνοντας τις στρατιωτικές μας δαπάνες, μπορούμε να μεταφέρουμε πόρους σε τομείς ζωτικής σημασίας, όπως η κοινωνική πρόνοια, οι υποδομές, η παιδεία και η πράσινη οικονομία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μου, γι’ αυτό και η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο γύρω από το καθεστώς της CFE. Είμαι αισιόδοξος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Η πρόοδος στον εκσυγχρονισμό των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας είναι ελπιδοφόρα, γι’ αυτό και εύχομαι να υιοθετηθεί το έγγραφο της Βιέννης, το 2011.

Στον ΟΑΣΕ, αναπτύξαμε διάφορα μέσα για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και των κρίσεων. Στην πράξη, όμως, τα μέσα αυτά αποδείχτηκαν δυσκίνητα ως προς την άμεση αντίδραση σε κρίσεις. Η πολιτική βούληση συχνά λείπει, τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο. Είναι συνεπώς καταλυτικής σημασίας να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να αντιδρούμε άμεσα, αν θέλουμε ο ΟΑΣΕ να παραμείνει ένας αξιόπιστος διεθνής διαμεσολαβητής.

Το κριτήριο, τελικά, είναι η επίλυση των συγκρούσεων. Η επίλυση όλων των συγκρούσεων μπορεί να μην είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας κοινότητας ασφάλειας, θα έπρεπε όμως να είναι φυσική απόρροια αυτής της διαδικασίας.

Η δέσμευση για μια κοινότητα ασφάλειας είναι η  δέσμευση στο συλλογισμό, ότι η απειλή ή η χρήση βίας δεν αποτελούν πλέον επιλογή. Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές είναι ότι, η στρατιωτική δύναμη, από μόνη της, δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις σημερινές πολυδιάστατες προκλήσεις στο χώρο της ασφάλειας.

Τελικά, η δημιουργία σωστών θεσμών, κοινωνιών και οικονομιών θα οδηγήσει στην προστασία των κοινών μας αξιών και θα προσφέρει ασφάλεια, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερίες και ευημερία σε όλους. Ναι, Δημοκρατία σημαίνει πολύ περισσότερα από εκλογές. Σημαίνει να χτίσουμε χρηστή διακυβέρνηση, θεσμούς και ευημερία.

Απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή, θα αποτελέσουν αντικείμενο ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων στο Κανκούν. Ακόμα κι αν η Διεθνής Κοινότητα δεν καταλήξει σε δεσμευτική συμφωνία, πρέπει να εντείνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διαμορφώσουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές ενεργειακές πολιτικές, για μια μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική ασφάλεια.

Δεδομένου ότι η παγκόσμια συναίνεση είναι δύσκολη, οι περιφερειακές πρωτοβουλίες καθίστανται σημαντικότερες. Θα ήθελα να αναφέρω δύο πρωτοβουλίες, στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά: η Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που αναλάβαμε σε συνεργασία με τη γείτονα Τουρκία και με άλλες 18 χώρες της περιοχής και, μόλις πριν από λίγες μέρες, αναλάβαμε μια παρόμοια πρωτοβουλία, με άλλες 12 χώρες, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η συνεργασία για την αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης είναι ουσιαστικής σημασίας για  την περιφερειακή σταθερότητα. Αυτός είναι μείζον προβληματισμός για την Ελλάδα. Επειδή η γεωγραφική μας θέση βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, η χώρα μας θεωρείται εύκολη πύλη εισόδου των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε συνεπώς ευάλωτοι στην λαθρομετανάστευση. Πέρυσι, το 90% των λαθρομεταναστών που εισήλθαν στην Ε.Ε. πέρασαν από την Ελλάδα.

Εμείς, όπως και πολλές άλλες χώρες, πρέπει να αναγνωρίσουμε  ότι είναι ανάγκη να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς και συχνά αντικρουόμενους στόχους: αφενός, να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους πρόσφυγες και μετανάστες, παράνομους ή μη και, αφετέρου, να διατηρήσουμε τη συνοχή στις κοινωνίες μας, που δεν είναι πάντα σε θέση να ενσωματώσουν το πλήθος των ατόμων που φθάνουν στα σύνορά μας.

Γι’ αυτό το λόγο, προτείναμε τη δημιουργία ενός μεταναστευτικού δικτύου, με σκοπό την εμβάθυνση του διαλόγου και της συνεργασίας μας στον τομέα της μετανάστευσης.

Ο ΟΑΣΕ δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων. Για να μεγιστοποιηθεί η δέσμευσή μας και να αποφευχθούν οι επικαλύψεις, πρέπει να βελτιστοποιήσουμε τη συνεργασία μας με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς Οργανισμούς.

Η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή είναι σημαντικές, όπως ανέφερε ο Νορβηγός συνάδελφος. Και η παραδοσιακή συνεργασία μας με την Κοινωνία των Πολιτών, θα μπορούσε να επεκταθεί και σ’ αυτούς τους τομείς, αλλά και αλλού, όπως στην Ασία. Από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να σας πω πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με τις ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών στα Βαλκάνια.

Αν όμως πράγματι θέλουμε αυτός ο Οργανισμός να έχει παγκόσμιο ρόλο, πρέπει να προσδώσουμε στον ΟΑΣΕ νομική οντότητα, εγκρίνοντας το Σχέδιο Σύμβασης του 2007, χωρίς επιφυλάξεις ή υποσημειώσεις.

Το μέλλον του Οργανισμού μας βρίσκεται στα χέρια των 56 χωρών, που εκπροσωπούνται σήμερα εδώ. Η σημερινή Διάσκεψη Κορυφής είναι μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική εντολή του ΟΑΣΕ, να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ασφάλειας, που να εγγυάται τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, σε όλες τις χώρες μας, ισότιμα, χωρίς να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί βασικό στοιχείο της ανθρώπινης ασφάλειας. Στον ΟΑΣΕ, αναλάβαμε εκτεταμένες δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας βελτιώνουμε συνέχεια τις επιδόσεις  μας, ας καταστήσουμε τις κοινωνίες μας πιο ανεκτικές, πιο ανοικτές και τις δημοκρατίες μας πιο εύρωστες.

Ας εμβαθύνουμε συνέχεια την αντίληψή μας για το τι σημαίνει Δημοκρατία σ’ αυτή τη νέα τεχνολογική εποχή των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, που παρέχει τη δυνατότητα για άμεση συμμετοχή, αλλά γίνεται συνάμα απρόσιτη αν, για παράδειγμα, εγκαταλείψουμε την ουδετερότητα του Διαδικτύου ή επιτρέψουμε την απειλή της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Καθώς αναπτύσσουμε μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές και τεχνολογικές ικανότητες, θα κληθούμε να εμβαθύνουμε και να προσαρμόσουμε ανάλογα και τις δημοκρατίες μας, ώστε οι εξουσίες που δώσαμε στους πολίτες μας, να μην αποβούν συγκεντρωτικά εργαλεία κατάχρησης στα χέρια μιας μειονότητας.

Οι δημοκρατίες μας πρέπει να εγγυώνται συνέχεια, ότι οι νέες μας εξουσίες εξανθρωπίζουν την παγκόσμια κοινωνία μας, είτε πρόκειται για το Διαδίκτυο, είτε για την πυρηνική δύναμη.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μου, το γεγονός ότι ανατέθηκε φέτος η Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στον συνάδελφό μου, Πέτρο Ευθυμίου. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί μέσα στο ίδιο πνεύμα αφοσίωσης και δέσμευσης, που μας είχε χαρακτηρίσει και κατά την Ελληνική Προεδρία του ΟΑΣΕ το 2009.

Θα ήθελα και πάλι να εκφράσω την εκτίμησή μου στην Προεδρία του Καζακστάν, για την άψογη συνεργασία της στο πλαίσιο της Τρόικας του ΟΑΣΕ, εξασφαλίζοντας στην επερχόμενη Λιθουανική Προεδρία την υποστήριξή μας στις προσπάθειές της. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ την Ουκρανία για την αποδοχή της Προεδρίας του ΟΑΣΕ, το 2013.

Σας ευχαριστώ.

Θαυμάστε μερικά από τα καλά που ανέφερε μπροστά στα αφεντικά του:

00:32' πρέπει να ξεχάσουμε απαρχαιωμένες έννοιες περί ασφάλειας, που ανήκουν σε άλλες εποχές.

01:22' γίνεται αντιληπτό ότι κανένα κράτος-έθνος δεν είναι πλέον ικανό να αντιμετωπίσει από μόνο του προβλήματα τόσο μεγάλης εμβέλειας. Η περιφερειακή και παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ουσιαστική για την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα.

01:35' το παράδοξο είναι ότι βλέπουμε συγχρόνως αναζωπύρωση του εθνικισμού. (μάλλον των ελλήνων εννοεί)

Την λέξη GLOBAL την είπε 15 φορές…

Και αν δεν το προσέξατε στο βίντεο το ταμπελάκι δεν γράφει Ελλάδα αλλά TROIKA-GREECE!!!

Εσείς θα το δεχόσασταν;;;

Από εκεί έπαιρνε τις εντολές το πιόνι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μας δήλωσε μόλις βγήκε πως χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση;;;

Ευχαριστούμε

ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ:

CONGRESS OF WORLD AND TRADITIONAL RELIGIONS

Πηγή