Υγεια και Ιατρικη

Είναι πολλά ακόμα, αυτά που σαν μυστήρια στοιχειώνουνε τη Γνώση. Πολλά τα μακρινά στο χώρο και στο χρόνο, μ' ακόμα περισσότερα αυτά που κατοικούν εντός μας. Κι αν έχουμε ρίξει μία ματιά στην άβυσσο του σύμπαντος, να βρούμε γαλαξίες, νεφελώματα και μαύρες τρύπες, κι αν ξέρουμε τι έγινε χιλιάδες χρόνια πριν, ακόμα δεν μπορέσαμε το Νου μας να τον δούμε. Γιατί από τη φύση μας είναι πιο εύκολο απ' έξω να κοιτάμε, έτσι όπως τα μάτια βλέπουνε και τ' αυτιά ακούνε.

Η υπνοβασία είναι μια διαταραχή ύπνου στην οποία υπάρχει συνδυασμός καταστάσεων ύπνου και ξύπνιου. Το άτομο ξυπνά εν μέρει από το βαθύ ύπνο και εκτελεί κάποιο είδος κινητικής δραστηριότητας -συχνά περπάτημα ή κάποια άλλη λεπτομερή δραστηριότητα- που φαινομενικά μοιάζει σκόπιμη.

Το Σύνδρομο Άσπεργκερ, είναι γενικά μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα.

Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στη τύχη και στη λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος – αυτή είναι η νέα ιατρική.

Γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες, η αλόη μπορεί να δώσει φυσική λύση σε πολλές ενοχλήσεις και προβλήματα.