Ζωικο Βασιλειο

Η επιλογή του κατοικίδιου δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση γιατί αφορά στην ουσία την επιλογή ενός φίλου. Ενός φίλου με τον οποίο θα αναπτύξουμε μια σχέση που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν ο J. S. Gould έγραφε το 1982 ότι «η Βιολογική – Ηθολογική έρευνα αφαίρεσε από τον άνθρωπο το ξεχωριστό προνόμιο της κατά ειδικό τρόπο δημιουργίας του και επαναπροσδιόρισε την καταγωγή του στον ζωικό κόσμο» σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί όλες τις πιθανές προεκτάσεις αυτής της διατύπωσης στην νέα χιλιετία που ανοίγεται μπροστά μας.

Κάποιες γάτες γεννιούνται με αναπηρία, άλλες την αποκτούν λόγω ατυχήματος ή προχωρημένης ηλικίας. Οι γάτες με αναπηρία μπορούν να ζήσουν μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία και ένας ιδιοκτήτης με υπομονή και κατανόηση. Αν αναλάβετε τη φροντίδα μιας τέτοιας «ξεχωριστής» γάτας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα σας την ανταποδώσει με πολλαπλάσια αγάπη και αφοσίωση, καθώς οι γάτες αυτές τείνουν να δένονται περισσότερο με τους ανθρώπους και είναι συνήθως πολύ τρυφερές και χαδιάρες.

«Η ουρά του γάτου, ήτις εκινείτο μετά λαιμάργου ηδυπαθείας επί τη θέα των ευόσμων λιχνευμάτων» έγραφε πριν από περίπου έναν αιώνα ο Μπάμπης Άννινος. Ως μεγάλος γατογνώστης, ήξερε πως η ουρά μας δεν έχει φωνή αλλά εκφράζει ένα πλήθος συναισθημάτων.

Όταν βλέπετε το σκυλάκι σας να παίρνει ένα λυπημένο βλέμμα, ενώ στέκεται δίπλα στο τραπέζι την ώρα που τρώτε, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να του δώσετε μία μικρή γεύση από το φαγητό σας. Σκεφτήκατε όμως ότι αυτό μπορεί να κάνει κακό στην υγεία τους και ότι μπορεί να είναι θανατηφόρες τροφές για τα ζώα μας;