Τεχνολογια - Internet - Marketing

Περιδιαβαίνοντας τους διαδρόμους ενός καταστήματος παιχνιδιών εύκολα αντιλαμβανόμαστε ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για τα αγοράκια και ποια για τα κοριτσάκια. Στους διαδρόμους όπου βρίσκονται τα παιχνίδια για κορίτσια κυριαρχεί το ροζ χρώμα, ενώ σε αυτούς με τα παιχνίδια για αγόρια κυριαρχεί το μπλε.

Μία από τις πιο επιτυχημένες εκστρατείες Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, με τίτλο "Diamonds are forever" εκπονήθηκε τη δεκαετία του '40 από την εταιρεία παραγωγής διαμαντιών De Beers, που είχε το μονοπώλιο καθώς είχε στην κατοχή της το 90% των διαμαντιών του πλανήτη, στον απόηχο της ανακάλυψης τεράστιων κοιτασμάτων διαμαντιού στη Νότια Αφρική.

Ρώμη, 63 π.Χ.: Φανταστείτε ότι περπατάμε στο πιο πολυσύχναστο και πολύβουο σημείο, ακριβώς στην καρδιά της Ρωμαϊκής αγοράς, μπροστά από το Καπιτώλιο. Είναι περίοδος εκλογών στη Ρώμη για καινούργιο Δήμαρχο. Ξαφνικά, μας πλησιάζει φιλικά ένας άντρας και μας προσφέρει μια πήλινη γαβάθα με ένα εκλεκτό έδεσμα που μυρίζει υπέροχα. Μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε. Καθώς απολαμβάνουμε τη γεύση, αναρωτιόμαστε ποιος να είναι πίσω από αυτή την ευγενική χειρονομία. Ώσπου ξαφνικά, καθώς τρώμε, αρχίζει να διακρίνεται χαραγμένο στον πάτο του σκεύους ένα όνομα, «ΚΑΤΙΛΙΝΑΣ». Μετά από μια τέτοια γευστική απόλαυση, θα είναι δύσκολο να ξεχάσεις αυτό το όνομα!

Άραγε πώς θα σας φαινόταν, αν ένα ηλιόλουστο πρωινό, καθώς περπατάτε αμέριμνοι στην παραλία, αντικρίσετε ξαφνικά μια παράξενη και αλλόκοτη μορφή να διαγράφεται πάνω στην αμμουδιά. «Μα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο! Εστιάζετε το βλέμμα σας, για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας ξεγελούν τα μάτια σας και επιταχύνετε το βήμα σας. Όσο πλησιάζετε, η μορφή αυτή αρχίζει να παίρνει όλο και πιο συγκεκριμένο σχήμα, ενώ η έκπληξη που νιώθετε μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Ώσπου φτάνετε σε τέτοια απόσταση και είναι πλέον ξεκάθαρο αυτό που έχετε μπροστά σας. Μα πώς; Πώς είναι δυνατόν; Τα οστά ενός τεράστιου Δράκου!»

Καθώς οι νέες ιδιότητες CSS γίνονται ευρύτερα εφαρμόσιμες για τους σχεδιαστές, συνδυάζουν εργαλεία για να δημιουργήσουν εκπληκτικές ιστοσελίδες που κάποτε ήταν εφικτές μόνο σε Flash. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει 15 ιστοσελίδες που περιέχουν αναβαθμισμένο parallax scrolling με το συνδυασμό CSS animations (κινούμενο σχέδιο) και Javascript για να χειραγωγήσουν τα στοιχεία των σελίδων κατά την κύλιση και να βυθίσει τον χρήστη σε μια αναπτυσσόμενη ιστορία.