Μουσικη και Ηχος

Η ανθρωπότητα είναι σε μεγάλο βαθμό ανυποψίαστο θύμα ενός πολέμου συχνοτήτων που έχει εξαπολυθεί εδώ και δεκαετίες, αν όχι χιλιετίες. Ο στόχος υπήρξε σαφώς να μας κρατήσει αφελείς και υπάκουους.

Το σημαντικότερο μέρος ενός ναού είναι ίσως το καμπαναριό που υψώνεται σαν ένα αγέρωχο κυπαρίσσι. Όπως ο άνθρωπος σε δύσκολες στιγμές καταφεύγει στην έμπνευση και στην υπερανθρώπινη θέληση που κρύβει μέσα του, έτσι και στα παλιά χρόνια σε περιπτώσεις επιδημιών κατέφευγε στο καμπαναριό για να στείλει ένα κάλεσμα στον ουρανό, χτυπώντας τις καμπάνες μέρα-νύχτα. Σήμερα αποδείχνεται πως ο χτύπος της καμπάνας εξέπεμπε υπέρηχους που σκόρπιζαν τους μολυσματικούς παράγοντες.

Μια άγνωστη πτυχή των δραστηριοτήτων του Πυθαγόρα, όπως διαφωτίζεται από τα γραπτά του Βοήθιου, ήταν οι μελέτες του πάνω σε επιστημονικά θέματα που σχετίζονταν με τη φύση του ήχου και τις αρχές της ταλάντωσης.

Αν και τουριστική, η αναβίωση του τελετουργικού χορού των Μεβλεβήδων Δερβίσηδων παραπέμπει στο ελληνικό Ισλάμ.

3.55

Η Psychedelic Trance, Psytrance ή απλά Psy προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις: «Ψυχή», «Νους», «Αναπνοή», «Πνεύμα». Είναι μια μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής που χαρακτηρίζεται από τους υπνωτικούς και συνθετικούς ρυθμούς και μελωδίες συγκροτημένων στρωμάτων η οποία δημιουργείται από υψηλά tempo.