Αφιερωματα

Η Θεία Κωμωδία είναι επικό, αφηγηματικό ποίημα του Δάντη. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή του μεσαιωνικού κόσμου.

Αν όλα είναι Τέχνη, τίποτα πλέον δεν είναι Τέχνη! Στον χώρο της σύγχρονης Τέχνης οι κρίσεις, ειδικά οι αρνητικές, δεν γίνονται δεκτές. Είναι σαν το πολιτικώς ορθό, που έχει φιμώσει κάθε διάλογο.

Στην καταπιεστική εποχή της Βικτωριανής Αγγλίας ζούσε ένας παράξενος μαθηματικός με αδυναμία στον Ευκλείδη και τη γεωμετρία του. Ερασιτέχνης φωτογράφος με χόμπι να αποθανατίζει τα γυμνά σώματα ανήλικων κοριτσιών, κληρικός, ποιητής και συγγραφέας ο Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, υπήρξε ο δημιουργός των θαυμάσιων περιπετειών της μικρής Αλίκης σε έναν παράλογο κόσμο θαυμάτων.

Ο Λεωνίδας Παπάζογλου ήταν Έλληνας φωτογράφος στα τέλη του 19ου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στην πόλη της Καστοριάς το 1872.

Θα μπορούσε ν' αφηγηθεί κανείς τα «βιογραφικά στοιχεία» της οικογένειας ΜΑΝΑΚΙΑ, σαν ένα παραμύθι όμοιο με εκείνα που πολύ συχνά αφηγιόταν ο Μιλτιάδης Μανάκιας, τηρώντας το γλαφυρό ύφος της «παραμυθούς» γιαγιάς του, της Δέσπας.